Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014Η δημιουργία ενός αυτοκίνητου είναι μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία και απαιτεί πολύ κόπο στο εργοστάσιο...


Όμως, η αμερικανική εταιρεία Local Motors αλλάζει εντελώς το μέλλον καθώς... εκτύπωσε ένα πλήρως λειτουργικό αυτοκίνητο, το Strati
Το Strati είναι ένα ηλεκτροκίνητο όχημα που κατασκευάστηκε σε 44 ώρες, ζωντανά μπροστά στα μάτια των θεατών μιας έκθεσης στο Σικάγο.

Στη διάρκεια του International Manufacturing Show, ένας γιγάντιος εκτυπωτής τριών διαστάσεων παρήγαγε τα 40 βασικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου αποθέτοντας αλλεπάλληλα στρώματα πλαστικού ABS ενισχυμένου με ανθρακόνημα.

Ένα τυπικό αυτοκίνητο μπορεί να αποτελείται από 20.000 και πλέον εξαρτήματα, και η μείωσή τους στα μερικές δεκάδες θα μπορούσε να περιορίσει τα μηχανικά προβλήματα, υποστηρίζει η Local Motors.

Μόνο ο κινητήρας, η μπαταρία, τα φανάρια, τα κρύσταλλα και μερικά ακόμα εξαρτήματα προστέθηκαν αργότερα στο βασικό, τυπωμένο σκελετό.
Το Strati δεν είναι το πρώτο εκτυπωμένο αυτοκίνητο, ωστόσο η νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Local Motors υπόσχεται να μειώσει δραστικά το χρόνο εκτύπωσης.

Το 2013, ο μηχανικός Τζιμ Κορ παρουσίασε στις ΗΠΑ το εκτυπωμένο αυτοκίνητο Urbee 2, το οποίο είναι «γερό σαν ατσάλι» ενώ ζυγίζει «το μισό» από ένα συμβατικό όχημα. Χρειάστηκε όμως 2.500 ώρες εκτύπωσης για να ολοκληρωθεί.

Η Local Motors χρησιμοποιεί τώρα έναν νεότερο, ταχύτερο εκτυπωτή που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Cincinnati Inc σε συνεργασία με το Εθνικό Εργαστήριο του Όουκ Ριτζ. Η μηχανή, με την ονομασία BAAM, λέγεται ότι μπορεί να αποθέτει έως και 20 κιλά πλαστικού την ώρα.

Με τον κινητήρα και τη μπαταρία που χρησιμοποίησε η εταιρεία για την παραγωγή του Stati σε ζωντανή παρουσίαση, το όχημα φτάνει τα 65 χιλιόμετρα την ώρα με αυτονομία έως 2 ώρες.

Η Local Motors σχεδιάζει να το προσφέρει στην αγορά από το 2015 σε τιμή γύρω στα 18.000 δολάρια.
Πηγή.planet-greece.blogspot.com - RideswithChuck

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιό σας είναι σημαντικό....Είναι η επιβράβευση της Προσπαθείας μας για την δική σας ενημέρωση ..!!!