Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014
Το μεγαλύτερο πλάσμα που έχει περπατήσει ποτέ στη Γη φέρεται να ανακάλυψαν επιστήμονες στην Παταγωνία της νότιας Αργεντινής, εκεί όπου και άλλα απολιθωμένα απομεινάρια γιγάντων του παρελθόντος έχουν βρεθεί.


Το σώμα του είχε το μέγεθος σπιτιού, ενώ σύμφωνα με τα απολιθώματά του ζύγιζε όσο ένα κοπάδι ελέφαντες!Ο σκελετός μάλιστα του «Dreadnoughtus» («Ατρόμητος»), που είχε μήκος 26 μέτρων και βάρος περίπου 65 τόνων είναι ασυνήθιστα καλά διατηρημένος, σε ποσοστό περίπου 70%, χωρίς το κεφάλι.
Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Κένεθ Λακοβάρα του Πανεπιστημίου Ντρέξελ των ΗΠΑ, ενώ η σχετική δημοσίευση έγινε στο επιστημονικό περιοδικό «Scientific Reports». 

Ο νέος δεινόσαυρος ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων «Τιτανόσαυρων», οι οποίοι ήταν τεράστια φυτοφάγα πλάσματα. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο «Αργεντινόσαυρος», ο οποίος μπορεί να είχε ακόμη μεγαλύτερο βάρος, όμως οι σχετικοί υπολογισμοί γι’ αυτόν δεν μπορούν να γίνουν με ακρίβεια, επειδή έχουν βρεθεί ελάχιστα οστά του.Ο «Ατρόμητος», κατά τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, μάλλον δεν θα φοβόταν τίποτε ως ενήλικος, αφού θα ζύγιζε όσο τουλάχιστον επτά τρομεροί σαρκοβόροι «Τυρανόσαυροι». 

Μόνο η μήκους δέκα μέτρων ουρά του θα αποτελούσε ένα επίφοβο όπλο.

Ζούσε περίπου πριν από 77 εκατ. χρόνια, όταν στη «μύτη» της Νότιας Αμερικής δεν υπήρχαν πάγοι, αλλά ένα εύκρατο δάσος. 

Οι ποσότητες φυτών που θα έτρωγε καθημερινά, πρέπει να ήταν τεράστιες. «Φανταστείτε ένα ζώο με πάθος ζωής για το φαγητό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λακοβάρα.


Τα απολιθώματα του γιγάντιου δεινόσαυρου μεταφέρθηκαν προσωρινά στις ΗΠΑ για ανάλυση, αλλά θα επιστραφούν στην Αργεντινή, όπου ανήκουν και θα τοποθετηθούν στο Μουσείο Πάδρε Μολίνα της επαρχίας Σάντα Κρουζ το 2015.
Πηγή.alexiptoto.com - PatrynWorldLatestNew

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιό σας είναι σημαντικό....Είναι η επιβράβευση της Προσπαθείας μας για την δική σας ενημέρωση ..!!!