Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014Εξήντα ολόκληρα χρόνια -συγκεκριμένα από το 1948- είχε να εμφανιστεί το απειλούμενο ελάφι του Κασμίρ, το οποίο είναι γνωστό για τους μεγάλους κυνόδοντες που διαθέτει και οι οποίοι εξέχουν από το στόμα του. .

Τα ελάφια σαν αυτό απειλούνται με εξαφάνιση εξαιτίας των λαθροκυνηγών οι οποίοι τα σκοτώνουν για τους αδένες όσφρησής τους, το κόστος των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 45 χιλιάδες δολάρια του κιλό, στη μαύρη αγορά. Το ελάφι του Κασμίρ χρησιμοποιείται επίσης για την παρασκευή παραδοσιακών φαρμάκων και αρωμάτων εδώ και αιώνες σε περιοχές της Ασίας.

Τα μεγάλα δόντια, δεν τούς χρησιμεύουν για να τραφούν, αλλά για να επιτίθενται σε άλλα αρσενικά κατά την περίοδο του ζευγαρώματος.
Σύμφωνα με την οργάνωση προστασίας άγριων ζώων Wildlife Conservation Society (WCS) ελάφι αυτού του είδους εθεάθη πέντε φορές. 

Καταγράφηκε συγκεκριμένα ένα αρσενικό ελάφι στην επαρχία Νουριστάν στο Αφγανιστάν, καθώς κι ένα θηλυκό μαζί με το μικρό του.

 Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε ένα ακόμη θηλυκό ελάφι του είδους, πιθανόν το ίδιο, το οποίο όμως δεν είχε μαζί του μωρό. 


Οι ερευνητές της WCS ανέφεραν ότι τα ελάφια ήταν δύσκολο να εντοπιστούν και να προσεγγιστούν, και δεν κατόρθωσαν να τα φωτογραφίσουν σε καμία από τις πέντε περιστάσεις.
Πηγή.Florinamad,gr - alexiptoto

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιό σας είναι σημαντικό....Είναι η επιβράβευση της Προσπαθείας μας για την δική σας ενημέρωση ..!!!