Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015


Πως ένας Έλληνας μετανάστης έκανε το όνειρο του πραγματικότητα δημιουργώντας μία μονάδα παραγωγής πολυτελών αυτοκινήτων στην Κατερίνη


Από τον Λεωνίδα Λιάμη

Η θέα της, αν μη τι άλλο, μαγεύει και ξυπνά έναν νοσταλγικό ρομαντισμό. Αποπνέει αέρα μιας άλλης εποχής, διαθέτει υπέροχες καμπύλες και μολονότι κυκλοφορεί πάντα… top less, διατηρεί το τεκμήριο της καλής καταγωγής μια και η «σκούφια» της κρατάει από παλιό και ευυπόληπτο ευρωπαϊκό… τζάκι.

Παρά τα χρονάκια της μάλιστα –αφού, φέτος, συμπληρώνει αισίως 67 Μάηδες από τότε που εκτέθηκε για πρώτη φορά στα βλέμματα των περαστικών- υπάρχουν μερακλήδες που άνοιξαν τον πορτοφόλι τους και πρόσφεραν ό,τι τους ζητήθηκε για να την αποκτήσουν. Η λίστα με τους «μνηστήρες» δε, μεγαλώνει διαρκώς, καθώς είναι αλήθεια πως τέτοια… κομμάτια, δεν κυκλοφορούν πολλά. Και ας μην είναι απόλυτα ταυτόσημα με το original.


Κυρίες και κύριοι καμαρώστε την «Porsche 356 speedster (RCH) Replicar», αυτή την κούκλα της αυτοκίνησης που αναβιώνει, ως κλώνος –ας μας επιτραπεί η έκφραση- της αυθεντικής 356, του 1948 και τουλάχιστον για την ώρα, σουλατσάρει μόνο σε ευρωπαϊκές πόλεις, γιατί εντός συνόρων η έλλειψη σχετικού θεσμικού πλαισίου, έχει ανάψει κόκκινο στην κυκλοφορία της.

Και ίσως αυτή η τελευταία «μικρή» λεπτομέρεια να μην είχε και πολύ μεγάλη σημασία, εάν –κι εδώ είναι το οξύμωρο- η παραγωγή της «Porsche 356 Replica» δεν γινόταν στην Ελλάδα.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ.--------->Ροrsche made in Greece

Πηγή.alexiptoto.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιό σας είναι σημαντικό....Είναι η επιβράβευση της Προσπαθείας μας για την δική σας ενημέρωση ..!!!