Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015
Μια κολοκύθα βάρους... ενός τόνου από τη Βόρεια Καρολίνα ανακηρύχθηκε ως η βαρύτερη που έχει καλλιεργηθεί ποτέ στη Βόρεια Αμερική.

Ο “θρίαμβος” της κολοκύθας είναι τέτοιος, μάλιστα, που μια οργάνωση έχει τακτοποιήσει τα πάντα για τη μεταφορά του γιγαντιαίου λαχανικού στη Νέα Υόρκη, όπου θα εκτεθεί στο Βοτανικό Κήπο.

Η κολοκύθα “μεγάλωσε” στην Κοιλάδα της Νάπα, βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, και “ανέβηκε” στη ζυγαριά πριν από λίγες ημέρες, στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που γίνεται με αφορμή το επερχόμενο φεστιβάλ Half Moon Bay Pumpkin Festival.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του φεστιβάλ, Tim Beeman, το βάρος της κολοκύθας ανήλθε στα 933 κιλά!

Όπως αναφέρει το Reuters, πρόκειται για την πιο βαριά κολοκύθα που έχει καλλιεργηθεί ποτέ στη Βόρεια Αμερική, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε τεθεί πέρυσι από μία άλλη κολοκύθα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Great Pumpkin Commonwealth.

Μέσα στις επόμενες μέρες, η τεράστια κολοκύθα θα ταξιδέψει μέχρι το “Μεγάλο Μήλο”, όπου θα εκτεθεί μαζί με άλλες γιγαντιαίες κολοκύθες κι από άλλες πολιτείες στο Βοτανικό Κήπο.

Όσο για τον “τροφό” της κολοκύθας, John Hawkley, ο οποίος τη μεγάλωσε... στα χέρια του, βραβεύτηκε με 13.348 δολάρια.

Βέβαια, η αμερικανικής “καταγωγής” κολοκύθα δεν κατάφερε να ξεπεράσει το παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο κατέχει ένας καλλιεργητής από την Ελβετία. Η κολοκύθα του Ελβετού είχε φτάσει τα 952 κιλά!

Περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα!Growing a 2,000 Pound Pumpkin is a Full-time Job | MashableΠηγή.news.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιό σας είναι σημαντικό....Είναι η επιβράβευση της Προσπαθείας μας για την δική σας ενημέρωση ..!!!