Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016


Το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου κατακλύστηκε από πολύ νωρίς από εκατοντάδες θεατές, που έσπευσαν να απολαύσουν τοΔιονύση Σαββόπουλο και την Ελένη Βιτάλη στη μεγάλη συναυλία των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2016». 

Και οι δύο καλλιτέχνες τους αποζημίωσαν, προσφέροντας ένα μοναδικό πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες τους επιτυχίες.

Την εκδήλωση άνοιξε, όπως πάντα, ο Αλέξης Κωστάλας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο και εν συνεχεία το λόγο πήρε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού Πρεσπών, Γιώργος Λιάνης.

Στο βήμα ανέβηκε κατόπιν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που τιμήθηκε από τους διοργανωτές για την προσφορά του, με ένα έργο του Φίλιππου Καλαμάρα.

«Ευχαριστώ θερμώς γι’ αυτή την εξαιρετική τιμή. Ξέρετε, ο Γιώργος ο Λιάνης το ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, ότι έχω εδώ και χρόνια κλείσει στην ψυχή μου τις Πρέσπες και τα Πρέσπεια. Και το έχω πράξει εκπληρώνοντας οφειλόμενο χρέος απέναντι στον ιερό και ευλογημένο αυτό τόπο της Μακεδονίας, από τα νερά του οποίου αναβλύζει πάντοτε ζωντανή και αενάως διδάσκουσα η αληθινή ιστορία του έθνους των Ελλήνων», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Ακολούθησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης που υπογράμμισε: «Έχω την τιμή να είμαι μαζί σας, σας ευχαριστώ όλους. Η Βουλή πρέπει να είναι ανοιχτή στην κοινωνία, πρέπει να δίνει το παράδειγμα με την παρουσία της, έτσι ώστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την κρίση αυτόν τον χρόνο».

Βραβεύτηκαν επίσης χορηγοί των εκδηλώσεων και συγκεκριμένα οι Δημήτρης Μελισσανίδης, πρόεδρος του ΟΠΑΠ,Κατερίνα Παναγοπούλου, πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας», Δημήτρης Καρέλης εκ μέρους της ΔΕΗ και Βίβιαν Μπουζάλη ως εκπρόσωπος του Ομίλου Μυτιληναίος.

Το λόγο πήρε στο τέλος ο δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης.


Πηγή.neaflorina.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιό σας είναι σημαντικό....Είναι η επιβράβευση της Προσπαθείας μας για την δική σας ενημέρωση ..!!!