Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017
Την Biliie Isak, την γνωρίσμε πριν λίγους μήνες μέσα από το talent show
ΤΗΕ VOICE και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση με την φωνή της, τις μουσικές γνώσεις της αλλά και με την δυναμική της παρουσία. 

Χωρίς να την γνωρίζω προσωπικά ακούγοντας το νέο της τραγούδι 
.ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΝΑ ΓΥΡΝΑΣ.. με μεγάλη της χαρά, δέχτηκε να μου παραχωρήσει αυτή την μικρή συνέντευξη για το ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΟ, ώστε να την γνωρίσουμε καλύτερα!


Billie, τι είναι για σένα η μουσική και πότε άρχισες να σεργιανάς σε μουσικούς δρόμους;


Από πολύ μικρή ηλικία δυσκολευόμουν να συνεννοηθώ με τους γύρω μου. Λένε πως για μια σωστή ουσιαστική επικοινωνία, χρειάζεται πομπός και δέκτης. Δεν ξέρω από πού, αλλά με κάποιον τρόπο, χανότανε το σήμα, ο κώδικας. Εγώ όμως έπρεπε να επικοινωνήσω, έστω έμμεσα κι έτσι έγινε…. Άλλες φορές ήταν μια κιθάρα παραμάσχαλα, άλλοτε μπουζούκι, τουμπερλέκι κάποια φεγγάρια, και πολλά άλλα.

Αυτό που παρέμενε σταθερό ήταν το αρχαιότερο όργανο, η φωνή μου.
‘Ωρες ατελείωτες σε ένα δωμάτιο, γράφοντας αποφθέγματα, ποιήματα, στίχους, σκέψεις, συνοδευόμενη πάντα από το κασετόφωνο το οποίο ευλογημένη πρόλαβα.


Ποιες είναι οι ιδιαίτερες μουσικές σου επιρροές και ποια η σχέση σου με την παραδοσιακή μουσική ;


Πανούσης, Αρβανιτάκη, Τρύπες, ZZ Top, Led Zepellin, Lucio Dallas, Μάρκος Βαμβακάρης και Βασίλης Καρράς. ‘Ολοι κάτι είχαν να δώσουν και κάτι να πουν. Είχα πάντοτε όρια στη ζωή μου, δεσμά ποτέ, σαφώς και στα ακούσματά μου ΠΟΤΕ. Υπήρχε λοιπόν μια μόνιμη έκφραση, ένας κοινός κώδικας τελικά με όλους, μια διέξοδος της απάνθρωπης πραγματικότητας και ήταν αυτή ..η υπέρτατη …η μουσική όλα τα παραπάνω είναι η «νύφη των τεχνών» όπως την αποκαλώ και είναι για όλους … ‘Ετσι πρέπει να είναι η τέχνη, για όλους.


‘Εχει επηρεάσει το internet την μουσική βιομηχανία , το θεωρείς εχθρό ή σύμμαχο ;


Το διαδίκτυο έκανε αυτή την μοιρασιά και την πρόσβαση στην τέχνη ακόμα πιο εύκολη μα θαρρώ πως πέραν αυτού δεν βοήθησε κάπου.
‘Εχοντας πάρει μέρος στο δημοφιλές παιχνίδι το VOICE και κατά την γνώμη μου με μια πολύ έντονη και δυναμική παρουσία κρίνεις πως σε βοήθησε και τι θα πρότεινες σε νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την μουσική;Θέλουμε δε θέλουμε βιώνουμε εποχή παρακμής και φυσικά αυτό αγγίζει και τις τέχνες. ‘Εχει χαθεί η αίσθηση και έννοια των λέξεων καθώς και των μελωδιών, αυτός ήταν και ο λόγος που καταπάτησα τα προσωπικά μου όρια τα οποία προανάφερα και πήρα μέρος σε ένα τηλεοπτικό παιχνίδι. Η τέχνη είναι για όλους και η δική μου μέσω της τηλεθέασης αναγνωρίστηκε από πληθώρα κόσμου.
Σκοπός επετεύχθη, ως εκεί.

Η γενική παρακμή αγγίζει και τον όρο « επαγγελματικά » όσον αφορά τις τέχνες.. Η λεγόμενη και αμφιλεγόμενη «κρίση» έχει περιορίσει τις μέρες, τις θέσεις και τους χώρους εργασίας. Κυκλώματα υπήρχαν ανέκαθεν , προβατοποίηση επίσης, αλλά όχι μονοπώλια. Δεν χωράμε όλοι λοιπόν ως καλλιτέχνες σε μια χώρα όπου όπως είπε και ένας……. τρελόσοφος « ‘Οποιος δεν στονάρει θέλει να λέγεται τραγουδιστής..»

Υπόψιν ότι πολλοί καλοπληρωμένοι στονάρουν αδιαλλείπτως.Εκτός από το κομμάτι της ερμηνείας ασχολείσαι και με την δημιουργία στίχων και μουσικής ,ποιός είναι ο ιδανικός τρόπος έκφρασης για σένα; λαμβάνοντας υπόψιν πως τα κατέχεις και τα τρία και τι σχέδια έχεις για το φετινό καλοκαίρι;Μέσα σε όλη αυτή την λαίλαπα, ελπίζω να καταφέρω, και λέω ελπίζω να καταφέρω, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων της βιοποριστικής μου εργασίας, να γυρίσω όλη την Ελλάδα με μια κιθάρα στο χέρι κάνοντας τα εμφανίσεις που θέλω, ώστε να ρουφήξω την αγάπη που παίρνω τόσο καιρό και από κοντά και φυσικά να «επικοινωνήσω» όπως αναφέρθηκα στην αρχή. 

Θα παίζω , θα κάνω performances, θα γράφω, θα δημιουργώ, θα επικοινωνώ, θα απαγγέλω, και πάνω απ’ όλα θα ερμηνεύω, σαν να φτύνω εκείνη την στιγμή την ψυχή μου από το στόμα για όσο θα με αξιώνει ο Θεός , γιατί αλλιώς δεν θα μπορώ να αναπνεύσω. Και αυτό το καθιστά απόλυτη πραγματικότητα και όχι όνειρο.


Δώσε μια ευχή, μια συμβουλή σε όλους εκείνους που ονειρεύονται


Μιλώντας για όνειρα, θέλω να πω κλείνοντας Σόφη μου, μάθαμε να ερμηνεύουμε τα «θέλω» μας ως όνειρα… με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να μένουν ανεκπλήρωτα, γιατί συνήθως το όνειρο περιμένεις απλώς να το ζήσεις, για τα «θέλω» σου όμως πάντα μοχθείς.
Δύσκολη η ανηφόρα κι εμείς κακομάθαμε , σε όλους λοιπόν αυτό φωνάζω και αυτό εύχομαι….. πάλη, μέχρι τέλους για αυτό το σύντομο πέρασμα από εδώ όπως ακριβώς το θέλουμε …..αυτό είναι το «όνειρο»Billie μου σε ευχαριστώ για την κουβέντα μας και το χρόνο σου καλή επιτυχία στα σχέδια σου!


Σοφία ΚαποράνηΈχε το νου σου να γυρνάς-Billie Isak


Πηγή.pentagrammo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιό σας είναι σημαντικό....Είναι η επιβράβευση της Προσπαθείας μας για την δική σας ενημέρωση ..!!!