Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
«Είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού;»

Tο Voucher Ergasia είναι το μοναδικό ελληνικό μέσο που έχει αναδείξει πολλές φορές και στην πραγματική του διάσταση το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ωφελούμενοι του περιβόητου, πλέον, προγράμματος Voucher 29-64, η πλειοψηφία των οποίων παραμένουν απλήρωτοι.


Το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται και όπως τονίζουν, ως δικαιολογία, από το υπουργείο Εργασίας, εντοπίζεται στο γεγονός πως υπάρχουν τραγικά ελάχιστοι υπάλληλοι που έχουν επιφορτιστεί το θέμα των πληρωμών.

Οπως είναι λογικό, τα απλήρωτα άτομα του προγράμματος ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους και έχουν -δικαιολογημένα- εκφράσει πολλές φορές την οργίλη αντίδρασή τους για την απαράδεκτη καθυστέρηση που παρατηρείται.

Τώρα, με ανοικτή επιστολή (που έστειλαν στο Voucher Ergasia), 
θέτουν καίρια ερωτήματα επί του θέματος, εκφράζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τονίζουν την απόγνωσή τους ευελπιστώντας 
πως θα βρεθεί -επιτέλους- κάποια λύση.


Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική επιστολή:

«Δουλεύουμε μέσω του προγράμματος voucher 29 – 64 για ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, το οποίο δίνει ευκαιρία επαγγελματικής εμπειρίας και εκπαιδευτικό επίδομα 2.600 ευρώ ΜΕΙΚΤΑ.

Η πρακτική άσκηση γίνεται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας πεντακοσίων (500) ωρών, 4 μηνών (6 ώρες την ημέρα). Το πρόγραμμα ξεκίνησε Ιούνιο και Ιούλιο του 2017 με ένα μήνα θεωρητικής κατάρτισης πρώτα καθώς και πιστοποίησης μέσω εξετάσεων. Είμαστε 23.000 συμμετέχοντες σε αυτό και η συνολική αμοιβή μας θα είναι 2.600€ μεικτά.

Το group μας στο facebook.com είναι το Voucher – ΟΑΕΔ (https://www.facebook.com/groups/129613113897330/ ) και αριθμεί περισσότερα από 16,294 μέλη με τους περισσότερους από εμάς απλήρωτους.

Η πληρωμή μας θα γινόταν τμηματικά ως εξής: 600€ με το τέλος της θεωρίας, 1400€ με το τέλος της πρακτικής ενώ το υπόλοιπο 20% είναι παρακρατηθέν φόρος μαζί με ένα χαρτόσημο.

Έως τώρα είχαμε πολλές ανακοινώσεις από το υπουργείο εργασίας για το πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές μας :

1η ανακοίνωση: πληρωμή θα γίνει 13/9 .Αναβλήθηκε…
2η ανακοίνωση: πληρωμή θα γίνει 09/10 Αναβλήθηκε…
3η ανακοίνωση: πληρωμή θα γίνει 11/10 Αναβλήθηκε…Από την Παρασκευή 13/10 ξεκίνησαν οι πληρωμές με τεράστια καθυστέρηση αλλά σε πολύ λίγους συμμετέχοντες. (εδώ να σας ευχαριστήσουμε όλους εσάς στα ΜΜΕ, στα πολιτικά κόμματα και σε όλους όσοι είχατε δημοσιοποιήσει το τραγικό οικονομικό αδιέξοδο μας. Επανερχόμαστε όμως γιατί παραμένουμε ακόμη απλήρωτοι εργαζόμενοι).

Παίζουν με τον πόνο μας; Ρωτάνε πως τα βγάζουμε πέρα; Έχουμε έξοδα μεταφορικά για να πάμε και να γυρίσουμε από την δουλειά μας, έχουμε λογαριασμούς απλήρωτους, σε κάποιους θα τους κοπεί το ρεύμα!

Ήδη έχει πάει 20 Οκτωβρίου και έχουμε πληρωθεί ελάχιστοι. Έχουμε πάρει άπειρα τηλέφωνα στο υπουργείο και μας παραπέμπουν από τον ένα στον άλλο και συνέχεια μας δίνουν μελλοντικές ημερομηνίες πληρωμής μας που όμως δεν τηρούνται. Επίσης άτομα από το group μας έκαναν μέχρι και επίσκεψη διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας.)

Οι 23.000 συμμετέχοντες, που είμαστε κοντά στις 100.000! μαζί με τα ΑΝΕΡΓΑ μέλη των οικογενειών μας αντιστοιχούμε σε λίγες εκατοντάδες κεκ (κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης) και αντίστοιχα σε λίγους εκατοντάδες φακέλους που θα πρέπει να ελέγξει το υπουργείο και να αρχίσει την αποπληρωμή μας. (Ο φάκελος του κάθε κεκ περιέχει τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αυτό).

Διαβάζουμε και σχολιάζουμε στο group που έχουμε στο Facebook ότι υπάρχουν μόνο 3-4 υπάλληλοι που είναι επιφορτισμένοι για την πληρωμή μας. Ε ας βάλουν και άλλους 23 και 43 !!! Έχουμε δεδουλευμένα τριών και τεσσάρων μηνών και είμαστε ακόμα απλήρωτοι.

Θέλουμε να στηρίξουμε τον τόπο μας, θέλουμε να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία και έτσι μας το ανταποδίδουν;

700.000.Δημόσιους υπαλλήλους τους πληρώνουν 2 φορές το μήνα σε μια μέρα.

23.000 άνεργους γιατί όχι; Εμείς είμαστε υποδεέστεροι ;
Είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

Δεν δημοσιοποιούμε το πρόβλημα μας για να μας δώσουν τώρα τα πρώτα 600€ και μετά να σωπάσουμε. Περιμένοντας και το υπόλοιπο της εργασιακής αμοιβής μας σε ημερομηνία χρονικά απροσδιόριστη και έχοντας απλήρωτους λογαριασμούς και οικογένειες να μην μπορούμε να τους προσφέρουμε τα στοιχειώδη(ούτε καν τα βασικά)
ΟΧΙ.


Αρκετοί από εμάς έχουν ήδη τελειώσει και την πρακτική τους. Οι περισσότεροι από εμάς τελειώνουμε μέσα στον Νοέμβριο 2017. Πρέπει όλοι μας μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουμε πληρωθεί και το υπόλοιπο της εργασιακής αμοιβής μας.

Οι υποχρεώσεις μας τρέχουν και θα είναι έγκλημα να υπάρξουν συμμετέχοντες με κομμένο το ρεύμα και με άδειο ψυγείο μέρες που θα είναι.

Θέλουμε να αποφύγουμε συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να καταφύγουν σε ενέργειες απελπισίας. Διαβάζουμε τα μηνύματα απόγνωσης τους, προσπαθούμε να τους ηρεμήσουμε, προσπαθούμε να τους δώσουμε κουράγιο. Αλλά μέχρι πότε;

Ο ένας μας γράφει ότι όπου νάναι του κόβουν το ρεύμα, ο άλλος που μένει στο ενοίκιο ότι δεν ξέρει που θα ξημερώσει η οικογένεια του.
ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΡΩΤΑΜΕ! ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;

Αντώνης Σαπίδης

Εκ μέρους των ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ εργαζομένων στο πρόγραμμα Training Voucher»
Διαβάζοντας την ανοιχτή επιστολή των ωφελούμενων γίνεται αντιληπτό το κλασικό… ελληνικό πρόβλημα της γραφειοκρατίας, αλλά και της αντιμετώπισης προς τους ανέργους που βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να γίνονται ικέτες των χρημάτων που δικαιούνται. Η εύκολη δικαιολογία των λίγων υπαλλήλων που ασχολούνται με το ζήτημα δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να ρίχνει αλάτι στις πληγές. Ας αναλάβουν μια φορά, επιτέλους, τις ευθύνες τους οι επικεφαλής.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιό σας είναι σημαντικό....Είναι η επιβράβευση της Προσπαθείας μας για την δική σας ενημέρωση ..!!!