Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017
Βίντεο καταγράφει ένα μυστηριώδες πλάσμα στη Μεγάλη Πρέσπα, με τους παρευρισκόμενους να μένουν με το στόμα ανοιχτό .


Στο στιγμιότυπο διακρίνεται ένα «κεφάλι» με μακρύ λαιμό να βγαίνει από το νερό. Όπως ήταν φυσικό το βίντεο έγινε αμέσως viral, με τους χρήστες του Διαδικτύου να αναρωτιούνται αν η Νέσι, το θρυλικό τέρας του Λοχ Νες, μετακόμισε… στη Μεγάλη Πρέσπα.


Το πρόσφατο βίντεο έχει εξάψει τη φαντασία διαφόρων ομάδων που μαζί με δημοσιογράφους, και με επικεφαλής τον συνταξιούχο καθηγητή γεωγραφίας, Sima Jonoski, έχουν αρχίσει τις έρευνες.

Παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να δουν κάποιο περαιτέρω σημάδι του πλάσματος στην περιοχή που εθεάθη, κοντά στο τουριστικό χωριό Pretor της Αλβανίας.

Πολλοί ντόπιοι πιστεύουν στον θρύλο του τέρατος, όμως άλλοι είναι βέβαιοι ότι πρόκειται για γιγάντιο γατόψαρο.


Μυστήριο στη Μεγάλη Πρέσπα: Εμφανίστηκε το «Τέρας του Λοχ Νες» (video)


Ο Jonoski γνωρίζει καλά την περιοχή, καθώς ήταν ο πρώτος που έτρεξε σε βοήθεια το 1970, όταν βυθίστηκε αλβανικό πλοίο στη Μεγάλη Πρέσπα.
«Ανακάλυψα ότι οι δύτες που έψαχναν για νεκρούς, βγήκαν έξω τρομοκρατημένοι έχοντας δει ένα μεγάλο γατόψαρο. Φοβήθηκαν τόσο που σταμάτησαν να ψάχνουν. Νομίζω όμως ότι ήταν ένα από αυτά τα γατόψαρα που βλέπουν συχνά οι Έλληνες ψαράδες. 

Μερικά πράγματα που συμβαίνουν στην Πρέσπα, δεν συμβαίνουν σε άλλες λίμνες», ανέφερε.

«Όταν ήμουν καθηγητής το 1976 είδα μία τεράστια στήλη νερού να υψώνεται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα και να μοιάζει με μανιτάρι. Καταδύθηκε μετά από 10 με 15 λεπτά», πρόσθεσε.Πηγή: dailymail

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιό σας είναι σημαντικό....Είναι η επιβράβευση της Προσπαθείας μας για την δική σας ενημέρωση ..!!!